Benefietconcert Coenecoop College Waddinxveen t.b.v. Global Exploration

President Ank Prins overhandigt de cheque aan directeur Jan Rozema

President Ank Prins overhandigt de cheque aan directeur Jan Rozema

Inmiddels is bekend geworden dat het benefietconcert het geweldige bedrag van€ 2200,00 heeft opgebracht. Tijdens de clubavond van mei is met trots de cheque overhandigd aan de directeur van het Coenecoop College de heer Jan Rozema en aan één van de begeleidende docenten.

 

 

InnerWheel organiseert benefietconcert voor de leerlingen van het Coenecoop College

InnerWheel Waddinxveen – onderdeel van de wereldwijde actieve service organisatie InnerWheel International- organiseerde op zaterdag 8 april een benefiet voorstelling ter ondersteuning van het project Global Exploration – ontwikkelingsprojecten in het buitenland- voor leerlingen van het Coenecoop College.

Dit ambitieuze initiatief is voor InnerWheel een mooie manier om een aantal van haar doelen: het bevorderen van vriendschap, het bevorderen van internationale contacten èn het stimuleren van persoonlijke bereidheid tot helpen, te ondersteunen.

Twintig leerlingen hebben het plan opgevat om in de zomer van 2017 voor een drieweekse stage naar Indonesië te gaan. Zij leggen contact met plaatselijke leeftijdgenoten en werken samen met hen aan verschillende projecten. Denk hierbij aan de bouw van een educatiecentrum tot het geven van hygiënelessen of het opknappen van scholen en speelplaatsen.

Bij dezeOntwikkelingsprojecten in het buitenland voor leerlingen van het Coenecoop College projecten is het zo geregeld dat iedere leerling een deel van de kosten voor eigen rekening neemt en dat via sponsoring geprobeerd wordt om de resterende benodigde financiën bij elkaar te krijgen. De leden van InnerWheel vonden dit een prachtige gelegenheid om hun steun aan dit lokale initiatief te onderstrepen door een benefiet middag te organiseren. De fundraising commissie heeft alles uit de kast gehaald om het evenement professioneel neer te zetten en om zo veel mogelijk kaarten aan de man/vrouw te brengen.

Foto toneel

Alles en iedereen werd ingeschakeld om dit tot een succes te maken en om uiteindelijk zo veel mogelijk geld bij elkaar te zingen. De directie en de betrokken medewerkers/leerkrachten van het Coenecoop College zijn in alles zeer waardevolle partners gebleken.

De middag werd gevuld met vocal highlights, door leerlingen van het Coenecoop College, uit diverse musicals. Dus zang en muziek vormden de rode draad van het programma. Tussendoor kregen de aanwezigen -middels een korte presentatie- informatie over de projecten en het financiële plaatje.

Aan het einde van de middag vond er nog een verloting plaats waarbij er mooie prijzen ter beschikking waren gesteld door de lokale ondernemers. Kortom, een lokaal project, omarmd door lokale ondernemers, de inwoners van Waddinxveen èn de lokale service club InnerWheel.

Inmiddels is bekend geworden dat deze benefietmiddag het fantastische bedrag van 2200,00 Euro heeft opgebracht. Geweldig! Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen kan dit bedrag aan de leerlingen en hun begeleiders worden overhandigd!

Foto toneel 2Foto toneel 3