Nieuws

innerwheel-hefbrug-waddinxveen

Hier vindt u nieuws van en over Inner Wheel Waddinxveen.

InnerWheel Waddinxveen neemt deel aan Samenloop voor Hoop 

In ongeveer honderd steden in Nederland wordt de Samenloop voor Hoop georganiseerd. Op 21 en 22 juni 2019 vond in Gouda de eerste SamenLoop voor Hoop Groene Hart plaats. 

De SamenLoop voor Hoop is een 24 uur durende wandelestafette, waarbij wordt stilgestaan bij kanker én het leven wordt gevierd. Tijdens de loop is er een programma met optredens van allerlei artiesten, orkesten, koren, zangers, enzovoort.

Het parcours is dan helemaal verlicht met kaarsenzakken, die zijn versierd met een persoonlijke boodschap of wens. De slotceremonie bestaat uit de overhandiging van de cheque met de opbrengst aan KWF Kankerbestrijding. Een groep dames van onze club hebben zich hard gemaakt om op diverse manieren geld in te zamelen d.m.v. de verkoop van loten, kaarsen zakken, perentaarten en ansichtkaarten. De lopers hadden zich aangesloten bij Team4You. Gehuld in speciale t-shirts en herkenbaar als lid van Serviceclub InnerWheel gingen de dames aan de wandel, op allerlei verschillende tijdstippen. Aan de foto’s kun je wel zien dat de sfeer er goed in zit.


Hierboven een impressie van de deelnemers en het verlichte parcours. De uiteindelijke (totale) opbrengst is werkelijk fantastisch………..

Januari -2019 

Cheque voor Ipse de Bruggen

InnerWheel Waddinxveen heeft het motto: “Met elkaar, voor elkaar en voor anderen” letterlijk genomen en de handen ineen geslagen om een mooi bedrag voor Ipse de Bruggen te reserveren. Medewerker Marjan Neutel nam de cheque in ontvangst.

Tijdens de laatste Kerstviering is men zeer creatief met het beschikbare budget omgegaan door alle uitgaven voor deze feestelijke bijeenkomst te wikken en te wegen en op zoek te gaan naar budgetvriendelijke aankopen. Want is het niet een fijne geste om anderen te kunnen verwennen die het ook zo nodig hebben?

Uiteindelijk restte er een bedrag van 250,00 onder aan de streep en werd besloten dit te besteden aan materialen voor de snoezelruimte van Ipse de Bruggen. Een kleine bijdrage aan het woongenot van de bewoners.

November – 2018

Lea Borst in actie

Snelle koolhydraten, metabolisme, suikers, emulgatoren en smaakversterkers.
Zo maar wat kreten waarmee voedingsdeskundige Lea Borst ons confronteerde tijdens haar presentatie op onze clubavond. Hoe lees je etiketten?
Maar wat ons misschien wel het meest onaangenaam verraste was het feit dat wij allemaal behoorlijk om de tuin geleid worden (zachtjes uitgedrukt) door de voedingsindustrie.
Wat dan wel? Balans en gezond verstand. Lijkt zo makkelijk, maar het blijft een uitdaging.
Dankzij Lea zijn wij wel weer een heel stuk wijzer geworden!
Voor meer inspiratie kun je Lea blijven volgen op Facebook.

April-2017

Op dinsdag 25 april 2017 werd de opbrengst van de fundraising actie ten behoeve van het project Global Exploration door president Anke Prins bekend gemaakt. De benefietvoorstelling heeft het geweldige bedrag van € 2200,00 opgebracht.

Tijdens de clubavond werd de cheque overhandigd aan de directeur van het Coenecoop College Jan Rozema die terloops nog wel even opmerkte dat het project voor 2018 al bekend was, namelijk Peru. Dus mochten de leden van InnerWheel Waddinxveen interesse hebben………….?

Uitreiking cheque Global Exploration 2

Directeur en begeleider project Coenecoop College

Uitreiking cheque Global Exploration 1

President Ank Prins en directeur Jan Rozema

April-2017

Bijeenkomst 25-4-2017; Hier hebben wij een presentatie gekregen van de notaris Miranda de Vries van van der Meulen Kock&Ubachs notarissen  over testament en levenstestament. Iets waar je niet graag bij stil wilt staan, maar wel belangrijk is om over na te denken en vast te leggen. Wij bedanken haar dan ook bij deze voor haar uitleg en duidelijke presentatie.

presentatie Miranda de Vries

presentatie Miranda de Vries

Maart-2017

Bij de clubbijeenkomst van maart 2017 wordt ingegaan op de ziekte Multiple Sclerose. De presentatie gaat in op de hisorie van MS, wat MS is en over onderzoek naar MS. Dit thema haakt aan op de rokjesloop van 2-4-2017. Hieraan doen meerdere leden van onze club aan mee.

Presentatie MS

Februari-2017

Clubbijeenkomst februari 2017 staat in het teken van gered gereedschap Waddinxveen. Piet Blaauboer en Rob Waarts vertellen over het ontstaan van de stichting (bestaan dit jaar 35 jaar) en wat ze doen met “oud” gereedschap om dit weer bruikbaar te maken.

28-2-2017 presentatie Geredgereedschap.nl

28-2-2017 presentatie Geredgereedschap.nl

Certificaat gered gereedschap

Certificaat gered gereedschap

December-2016

Kerstgroet 2016, vanuit Slenderen Waddinxveen

Kerstgroet 2016, vanuit Slenderen Waddinxveen

kerstbijeenkomstiww-waddinxveen2016

Kerstbijeenkomst 13-12-2016 Ontvangst en modern kerstverhaal door Ank Prins, Presidente Innerwheel Waddinxveen 2016-2017, bij Remonstrantse Gemeente Waddinxveen

Maart-2016

In Hart van Holland van 2-3-2016, wordt de schenking aan 1We uitgelicht, in verband met het 35-jarig lustrum van onze club dit jaar.

Maart-2015

In de Sniep in Waddinxveen is de badmutsenrace gehouden in maart 2015 voor het inzamelen van geld voor het Kinder Oncologie Centrum Prinses Maxima in Utrecht. Zie Hart van Holland 11-3-2015; Badmutsenrace voor Kinder Oncologie Centrum.

Februari-2014

Samen met Rotary Club Waddinxveen wordt een donatie gedaan aan Nick Zwinkels, tropenarts ten behoeve van de stichting Lionheart, die op dat moment inzetten voor het bestrijden van de besmettelijke ziekte ebola. Zie Hart van Holland 3-2-2014.

April-2017

InnerWheel organiseert benefiet concert voor de leerlingen van het Coenecoop College

InnerWheel Waddinxveen – onderdeel van de wereldwijde actieve service organisatie InnerWheel International- organiseerde op zaterdag 8 april een benefiet voorstelling ter ondersteuning van het project Global Exploration – ontwikkelingsprojecten in het buitenland- voor leerlingen van het Coenecoop College. 

Dit ambitieuze initiatief is voor InnerWheel een mooie manier om een aantal van haar doelen: het bevorderen van vriendschap, het bevorderen van internationale contacten èn het stimuleren van persoonlijke bereidheid tot helpen, te ondersteunen.

Twintig leerlingen hebben het plan opgevat om in de zomer van 2017 voor een drieweekse stage naar Indonesië te gaan. Zij leggen contact met plaatselijke leeftijdgenoten en werken samen met hen aan verschillende projecten. Denk hierbij aan de bouw van een educatiecentrum tot het geven van hygiënelessen of het opknappen van scholen en speelplaatsen.

Bij dezeOntwikkelingsprojecten in het buitenland voor leerlingen van het Coenecoop College projecten is het zo geregeld dat iedere leerling een deel van de kosten voor eigen rekening neemt en dat via sponsoring geprobeerd wordt om de resterende benodigde financiën bij elkaar te krijgen. De leden van InnerWheel vonden dit een prachtige gelegenheid om hun steun aan dit lokale initiatief te onderstrepen door een benefiet middag te organiseren. De fundraising commissie heeft alles uit de kast gehaald om het evenement professioneel neer te zetten en om zo veel mogelijk kaarten aan de man/vrouw te brengen.

Foto toneel

Alles en iedereen werd ingeschakeld om dit tot een succes te maken en om uiteindelijk zo veel mogelijk geld bij elkaar te zingen. De directie en de betrokken medewerkers/leerkrachten van het Coenecoop College zijn in alles zeer waardevolle partners gebleken.

De middag werd gevuld met vocal highlights, door leerlingen van het Coenecoop College, uit diverse musicals. Dus zang en muziek vormden de rode draad van het programma. Tussendoor kregen de aanwezigen -middels een korte presentatie- informatie over de projecten en het financiële plaatje. 

Aan het einde van de middag vond er nog een verloting plaats waarbij er mooie prijzen ter beschikking waren gesteld door de lokale ondernemers. Kortom, een lokaal project, omarmd door lokale ondernemers, de inwoners van Waddinxveen èn de lokale service club InnerWheel.

Inmiddels is bekend geworden dat deze benefietmiddag het fantastische bedrag van 2200,00 Euro heeft opgebracht. Geweldig! Dankzij de inspanningen van alle betrokkenen kan dit bedrag aan de leerlingen en hun begeleiders worden overhandigd!

Foto toneel 2Foto toneel 3